noutăți

Text Size:

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%

Current Style: Standard

Accessibility

Anunț: Concurs organizat de Ministerul Educației pentru ocuparea unei funcții vacante de director și a două funcții vacante de director adjunct din cadrul Palatului Național al Copiilor (sesiunea iunie - octombrie 2022)

Ministerul Educației organizează concurs pentru ocuparea unei funcții vacante de director și a două funcții vacante de director adjunct din cadrul Palatului Național al Copiilor din București (sesiunea iunie - octombrie 2022).

Apel de propuneri de proiecte - Programul Erasmus+

Comisia Europeană a lansat apelul de proiecte-pilot privind eticheta de diplomă comună europeană și instrumentele UE de cooperare instituționalizată pentru a explora fezabilitatea unui posibil statut juridic european pentru alianțele de instituții de învățământ superior. Aceste inițiative urmăresc să faciliteze o cooperare transnațională mai profundă între instituțiile de învățământ superior din Europa.

A 29-a reuniune anuală a rețelelor ENIC-NARIC

În calitatea Centrului Național de Recunoaștere și Echivalare a Diplomelor (CNRED) de membru al Rețelelor ENIC-NARIC, reprezentanții CNRED au participat, în perioada 20 - 21 iunie 2022, la Dublin (Irlanda), la Reuniunea comună anuală a Centrelor membre ale Rețelelor ENIC-NARIC (Centrele Naționale pentru Recunoaștere Academică și Informare), organizată de către Comisia Europeană cu sprijinul Consiliului European, UNESCO și a centrului omolog din Irlanda.

Etichetă : 

Întrebări frecvente (FAQ) privind Ghidul solicitantului - Granturi pentru digitalizarea universităților

UPDATE [16.06.2022]

Continuăm actualizarea acestui material cu o nouă serie de întrebări & răspunsuri. Numerotarea se modifică în funcție de componența seturilor informative nou-încărcate. Cele mai recente întrebări sunt marcate cu italic. 

1. Cum se încarcă documentele solicitate în anexă dacă în lista predefinită nu se regăsește denumirea lor?

Etichetă : 

Seminar național organizat de Ministerul Educației în cooperare cu Centrul European de Limbi Moderne al Consiliului Europei, dedicat profesioniștilor din domeniul lingvistic (30 mai - 1 iunie 2022)

Ministerul Educației a organizat, la Constanța, în perioada 30 mai - 1 iunie 2022, un seminar național dedicat specialiștilor în domeniul dezvoltării curriculare și evaluării, formatorilor și cadrelor didactice. Tema seminarului: Metode alternative de evaluare continuă la disciplinele lingvistice, aliniate la Cadrul European Comun de Referință pentru Limbi (CECRL) și la Volumul însoțitor al CECRL.

Etichetă : 

CNRED a lansat platforma web CNRED.DEQAR.link în cadrul proiectului DEQAR CONNECT

În perioada 23 - 24 mai 2022, a avut loc, la Roma, reuniunea de lucru organizată de Registrul European al Agenţiilor de Asigurare a Calităţii în Învățământul Superior (EQAR) pentru partenerii proiectului DEQAR CONNECT, în cadrul căreia reprezentanții Centrelor ENIC/NARIC, printre care și Centrul ENIC/NARIC România, au prezentat modalitățile în care sunt utilizate datele din baza de date DEQAR în cadrul platformelor electronice proprii și în fluxul de lucru de recunoaștere și de acreditare digitală.

Etichetă : 

Ghid privind tratamentul fiscal aplicabil veniturilor obținute din meditații acordate în particular de persoanele fizice

Acest ghid, elaborat și pus la dispoziție de Agenția Națională de Administrare Fiscală, se adresează tuturor persoanelor fizice care acordă sau intenționează să acorde meditații în particular și care aleg să își desfășoare activitatea în mod individual. 

Eveniment istoric: Societatea civilă și mediul privat cu 50% din PIB-ul României au format alianța „O Voce pentru Educație”, pentru o reformă reală a educației

  • Societatea civilă se constituie, pentru prima dată în România, sub forma alianței „O Voce pentru Educație” pentru a contribui la reforma educației

  • Alianța „O Voce pentru Educație” susține 10 teme esențiale pentru reforma educației din România, inspirate de concluziile din România Educată

Etichetă : 

Centrul Național de Recunoaștere și Echivalare a Diplomelor și instituțiile de învățământ superior din România sunt conectate la inițiativele europene privind facilitarea integrării persoanelor refugiate din Ucraina

La invitația Consiliului Europei, reprezentanții Centrului Național de Recunoaștere și Echivalare a Diplomelor (CNRED) și ai instituțiilor de învățământ superior din România au participat astăzi, 29 martie, la o sesiune de informare și instruire dedicată calificărilor din Ucraina în cadrul proiectului Pașaportul European al Calificărilor pentru Refugiați (European Qualifications Passport for Refugees - EQPR), alături de alte centre naționale de recunoaștere și universități din Europa, SUA și Australia.

Pagini

Subscribe to RSS - noutăți