Mobilități

Text Size:

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%

Current Style: Standard

Accessibility
  • Erasmus+

IMPORTANT:

Având în vedere riscul tot mai ridicat ca Regatul Unit să iasă din UE la data de 30 martie a acestui an fără a se ajunge la un acord (scenariul no deal), Comisia Europeană a adoptat, în data de 30 ianuarie, un set final de propuneri de contingență în domeniile programului Erasmus+, coordonării în materie de asigurări sociale și bugetului UE. În virtutea acestor măsuri, tinerii din UE și din Regatul Unit care participă la programul Erasmus+ la 30 martie 2019 își pot finaliza stagiul fără întrerupere. Alte informații sunt disponibile în acest comunicat de presă, respectiv aici

***

ERASMUS+ (2014-2020) reprezintă programul Uniunii Europene în domeniul educației, formării, tineretului și sportului. Cu un buget de 14,7 miliarde de euro, obiectivul programului este de a permite unui număr de peste patru milioane de europeni să studieze, să se formeze, să dobândească experiență de lucru și să facă voluntariat în străinătate (77,5 % din fonduri sunt dedicate educației și formării profesionale).

Acesta va fi un program de finanțare integrat, este contnuatrul generației anterioare de programe europenem care s-au desfășurat în perioada 2007 – 201: Învățare pe tot parcursul vieții (Lifelong Learning), Tineret în Acțiune (Youth in Action), Erasmus Mundus și alte inițiative în domeniu.

În România, Programul Erasmus+ este implementat de către Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP).

Asigurăm participarea activă la reuniunile de coordonare a Programului și supervizarea implementării acestuia în România.

Comisia Europeană

ANPCDEFP

Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură  

 

  • Burse ACBS

Agenţia de Credite şi Burse de Studii asigură accesul diferitelor categorii de beneficiari la bursele oferite Ministerului Educaţiei Naționale.