Prioritățile Președinției daneze la Consiliul UE (1 iulie - 31 decembrie 2025)
În perioada 1 iulie - 31 decembrie 2025, Regatul Danemarcei exercită Președinția rotativă la Consiliul Uniunii Europene (PRES DK).
În perioada 1 iulie - 31 decembrie 2025, Regatul Danemarcei exercită Președinția rotativă la Consiliul Uniunii Europene (PRES DK).
Polonia va deține Președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene (PRES PL) în intervalul 1 ianuarie - 30 iunie 2025.
Spania va deține, în perioada 1 iulie - 31 decembrie 2023, Președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene (PRES ES).
Prioritățile Spaniei în domeniul educației și formării profesionale au în vedere următoarele aspecte:
Comisia Europeană a lansat recent primele apeluri pentru propuneri de proiecte în cadrul programului Europa Digitală 2022, care vizează domeniile tehnologie digitală, securitate cibernetică și centrele europene de inovare digitală.
Comisia Europeană a lansat, recent, cererea de oferte pentru sprijinirea dezvoltării Centrului de educație digitală /Digital Education Hub, parte a Planului de acţiune privind educatia digitală 2020-2027, inițiat în septembrie 2020.
Comisia Europeană și Fondul European de Investiții (FEI) au lansat, în data de 22 aprilie, o nouă facilitate-pilot - „Facilitate financiară pentru competențe și educație” (Facilitate-pilot C&E) - prin care se asigură noi oportunități adresate persoanelor și organizațiilor care doresc să investească în competențe și educație, mai ales în contextul generat de pandemia COVID-19.
Comisia Europeană a lansat o consultare publică privind evaluarea sprijinului acordat educației și formării profesionale prin Fondul Social European (FSE), care se desfășoară în perioada 18 noiembrie 2019 - 24 februarie 2020 (miezul nopții, ora Belgiei).
Comisia Europeană a lansat, recent, cererea de candidaturi pentru premiul „Altiero Spinelli Prize for Outreach”.
Competiția se adresează organizațiilor neguvernamentale și persoanelor care au elaborat programe educaționale, proiecte sau campanii de comunicare și informare despre Uniunea Europeană sau au organizat activități prin care au vizat încurajarea implicării tinerilor în democrația europeană.
Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT) va organiza joi, 3 octombrie, în cadrul Planului de acțiune privind educația digitală al Comisiei Europene, un concurs în domeniul educației digitale (DigiEduHack) care va dura 24 de ore.
Inițiativa se va axa pe viitorul educației în epoca digitală și va reuni echipe din domeniile educației și inovării pe parcursul unor serii de evenimente ce se vor desfășura simultan în Europa și în afara acesteia.
EU și UE: PUBLICAȚIE INFORMATIVĂ DESPRE UNIUNEA EUROPEANĂ
Dacă sunteți cetățeni ai unei țări din UE, sunteți și cetățeni europeni. Dar ce înseamnă acest lucru în practică? Ce a făcut Uniunea Europeană pentru noi? Ei bine, în primul rând, trăim cu toții în vremuri de pace, ceea ce este o realizare uriașă, însă nu este singurul lucru pe care l-a făcut Europa pentru noi.
Dacă aveți între 14 și 18 ani și doriți să aflați mai multe despre Uniunea Europeană, această publicație este pentru voi!