noutăți

Text Size:

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%

Current Style: Standard

Accessibility

[Consultare] Componența nominală a comitetelor de selecție care analizează candidaturile pentru calitatea de membru al Comisiei Naționale de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) [mandatul 2024 - 2028]

Pentru asigurarea transparenței și calității procesului de selecție a membrilor CNATDCU pentru mandatul 2024 - 2028, Ministerul Educației a decis constituirea - pentru fiecare comisie de specialitate a CNATDCU - a câte unui comitet de selecție fromat din 3 - 5 personalități de prestigiu academic și științific, cultural și moral, recunoscute pe plan național/internațional.

Ministerul Educației a publicat Raportul anual privind Metarankingul Național (2023)

Metarankingul Național este un mecanism de evaluare și ierarhizare a universităților din România, bazat pe analiza unor clasamente universitare internaționale recunoscute la nivel global de către International Ranking Expert Group, Inventory of International Rankings (IREG).

Topul primelor 10 universități din România în anul 2023 este similar cu cel din 2022, fiind ocupat de universități comprehensive, tehnice și de medicină. 

Apel de candidaturi CE pentru Academiile Erasmus+ destinat cadrelor didactice (Erasmus+ Teacher Academies 2024)

Comisia Europeană a publicat apelul de candidaturi pentru Academiile Erasmus+ destinat cadrelor didactice (Erasmus+ Teacher Academies 2024).

Această acțiune este susținută în cadrul parteneriatelor pentru excelență Erasmus+, gestionate de Agenția Executivă Europeană pentru Educație și Cultură (EACEA).

Ministerul Educației anunță lansarea proiectului „e-Evaluare, e-Examinare în Educație (4E-Education)”

Ministerul Educației, în calitate de beneficiar, anunță implementarea proiectului „e-Evaluare, e-Examinare în Educație (4E-Education)”, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) din cadrul Mecanismului de Redresare și Reziliență al Uniunii Europene.

Info: Olimpiade și concursuri școlare 2024

Ministerul Educației a aprobat lista competițiilor de nivel internațional, național și regional, organizate în România în anul școlar 2023 - 2024, respectiv lista proiectelor de educație extrașcolare internaționale, naționale, regionale și interjudețene.

Ordinele de ministru care aprobă aceste liste sunt publicate ► AICI, alături de calendarele competițiilor.

Prioritățile Președinției Belgiei la Consiliul Uniunii Europene în domeniul educației și formării profesionale

Belgia deține, în intervalul 1 ianuarie - 30 iuniie 2024, Președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene (PRES BE), perioadă care marchează cel de-al 13 mandat al acestui stat membru.

Etichetă : 

O nouă interfață web - intuitivă și ușor de utilizat, lansată de Centrul Național de Recunoaștere și Echivalare a Diplomelor

Cu un design user-friendly și intuitiv, Centrul Național de Recunoaștere și Echivalare a Diplomelor (CNRED) lansează astăzi, 21 noiembrie, noua interfață web pentru serviciile oferite, în limbile română, engleză și franceză: recunoașterea diplomelor obținute în străinătate sau eliberarea unor documente specifice pentru facilitarea recunoașterii în străinătate a diplomelor obținute în România.

Etichetă : 

Pagini

Subscribe to RSS - noutăți