comunicate de presă

Text Size:

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%

Current Style: Standard

Accessibility

Ministrul Educației Naționale, Valentin Popa, a vizitat în data de 6 august, mai multe școli afectate de inundații

07 Aug 2018

Ministrul Educației Naționale a avut întâlniri cu reprezentanți ai autorităților locale în vederea identificării unor soluții concrete pentru aceste școli, dar și în cazul altor instituții de învățământ preuniversitar afectate de inundații.

Prima școală vizitată a fost Școala Gimnazială din satul Băcel, județul Covasna, aflată într-o stare avansată de degradare, atât în ceea ce privește construcția propriu-zisă, cât și mobilierul din sălile de clasă.

Ministerul Educației Naționale a emis Ordinul privind înființarea Liceului Teologic Ortodox „Sfântul Antim Ivireanul” din Timișoara

07 Aug 2018

Ministrul Educației Naționale, Valentin Popa, a semnat ordinul prin care se acordă autorizația de funcţionare provizorie și se înființează Liceul Teologic Ortodox „Sfântul Antim Ivireanul” din municipiul Timișoara.

Trei medalii de aur, o medalie de argint și locul I pe națiuni pentru echipa României la Olimpiada Internaţională de Geografie 2018

07 Aug 2018

Lotul olimpic al României, prezent la a XV-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Geografie, a obţinut, continuând tradiția impusă în anii precedenți, rezultate excepționale: trei medalii de aur și o medalie de argint. Performanța a plasat România pe primul loc în clasamentul pe națiuni.

Începând cu anul școlar 2018-2019, competițiile școlare se vor desfășura pe baza unei noi metodologii-cadru

01 Aug 2018

Ministrul Educației Naționale, Valentin Popa, a aprobat prin ordin noua Metodologie-cadru privind organizarea și desfășurarea competițiilor școlare. Forma finală a documentului este una substanțial îmbunătățită, ca urmare a consultării publice organizate de Ministerul Educației Naționale. Pe această cale, dorim să mulțumin tuturor celor ce au participat în mod activ la acest proces de consultare.

Conferinţă de presă susţinută de ministrul Educaţiei Naționale, Valentin Popa (joi, 2 august, ora 10:00, sediul MEN)

01 Aug 2018

Ministrul Educaţiei Naționale, Valentin Popa, va susţine joi, 2 august, ora 10:00,  o conferinţă de presă în cadrul căreia va prezenta bilanţul după șase luni de mandat.

Evenimentul se desfășoară la sediul MEN (Str. General Berthelot 28-30, Sector 1, Etaj 1, Sala de Consiliu).

BIROUL DE COMUNICARE

Cinci medalii pentru echipa României la Olimpiada Internaţională de Fizică 2018

30 Iul 2018

Lotul olimpic de fizică al României a reeditat rezultatele remarcabile înregistrate la Olimpiada Internaţională de Fizică, obținând și la ediția din acest an cinci distincții: o medalie de aur, două medalii de argint și două medalii de bronz. 

Astfel, după performanța din 2017, Petru Cotruț, elev al Liceului Internaţional de Informatică din București, și-a trecut în palmares încă o medalie de aur

S-a încheiat prima reuniune a Consiliului Consultativ al Ministerului Educației Naționale, desfășurată în perioada 26-27 iulie, la București

28 Iul 2018

Consiliul Consultativ al Ministerului Educației Naționale are mandat de a contribui la revizuirea politicilor educaționale, la restructurarea substanțială a sistemului educațional. O nouă viziune este necesară, astfel încât să se ajungă la un cadru legislativ coerent, unitar, echilibrat, dar în același timp suplu, conectat la cele mai bune practici europene și internaționale.

Pagini

Subscribe to RSS - comunicate de presă