Câștigătorii selecției naționale de bune practici în învățământul primar și gimnazial, „Creatori de Educație” (ediția 2019)

Text Size:

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%

Current Style: Standard

Accessibility
Data publicării: 
10.09.2019

Bună ziua și bine v-am găsit în noul an școlar!

Ziua de astăzi, 10 septembrie, marchează desemnarea premianților selecției naționale de bune practici în educație, nivelurile primar și gimnazial - „Creatori de educație”, ediția 2019.

Prin derularea acestei selecții naționale, ne-am propus să descoperim și să promovăm acei învățători și profesori care au o contribuție remarcabilă în creșterea atractivității școlii, insuflându-le elevilor bucuria de a învăța, de a înțelege și descoperi lumea în trăim.

„Creatori de educație” reprezintă, totodată, o campanie de conștientizare cu privire la prestigiul acestei vocații și importanța creativității dascălilor, calitate reflectată ulterior în rezultatele fiecărui copil, în viitorul educației și al societății românești.

Având în vedere prioritățile Ministerului Educației Naționale, precum și obiectivele proiectului „Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți - CRED”, sunt considerate realizatori de bune practici în educație cadrele didactice care:

  • aplică în mod creativ și inovativ programele școlare la nivel primar/gimnazial și care generează progres școlar la nivelul claselor de elevi cu care lucrează;

  • folosesc metode și strategii didactice interactive/inovative pentru a crea un context de dezvoltare a competențelor-cheie;

  • adaptează demersul didactic creativ la nevoile și interesele elevilor, personalizând predarea, astfel încât fiecare copil să își poată atinge și valorifica propriul potențial;

  • utilizează eficient/generează resurse educaționale deschise;

  • facilitează accesul la educație pentru copii din medii defavorizate prin crearea unui mediu școlar incluziv și care reușesc să reducă riscul de eșec școlar.

Menționăm că toate propunerile validate pentru selecția națională au fost încărcate pe platforma creatorideeducatie.ro, unde vă invităm să vizualizați detalii despre activitatea inovatoare a cadrului didactic propus ca model de bune practici, precum și testimoniale și materiale de suport.

Câștigătorii au fost desemnați în urma unei proceduri de selecție, derulată în perioada 13 iulie - 9 septembrie 2019, care a presupus următoarele demersuri:

  • votarea online a bunelor practici de către publicul interesat pe site-ul creatorideeducatie.ro, pentru acordarea celor 10 premii speciale;

  • evaluarea tehnică a propunerilor de către comisia de evaluare, prin utilizarea unor grile specifice pentru toți participanții și în baza întregului dosar de candidatură transmis de către candidați - pentru acordarea celor 40 premii stabilite de comisia tehnică.

Precizăm că lista finală a câștigătorilor s-a stabilit ținând cont de faptul că unui candidat nu i se poate acorda decât un singur premiu.

Pentru faptul că inovează în procesul de predare-învățare, sporind valoarea actului didactic, și implicit, atractivitatea școlii pentru elevi, câștigătorii vor fi recompensați de către Ministerul Educației Naționale, în cadrul unei gale de premiere, dar și promovați public, astfel încât educația de calitate să beneficieze de cât mai multe repere.

Felicităm toți Creatorii de educație participanți, având convingerea că bunele practici prezentate sunt o inspirație pentru întreaga comunitate educațională.

Dincolo de rezultatele acestei competiții, salutăm crearea unei comunități online active, în cadrul căreia schimbul de bune practici s-a întâmplat natural, prin feedback-ul pe care cu generozitate vi l-ați oferit.

Lista celor 50 de Creatori de educație câștigători ai primei ediții a concursului poate fi consultată atașat și pe site-urile creatorideeducatie.ro & educred.ro.

Etichetă :