Informare de presă: Lansarea în consultare publică a Profilului de formare al absolventului (proiect)

Text Size:

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%

Current Style: Standard

Accessibility
Versiune tiparSend by email
Data publicării: 
Vineri, 13 Octombrie, 2023

Ministerul Educației lansează în consultare publică Profilul de formare al absolventului

Elaborarea documentului, consultarea publică și aprobarea Profilului de formare al absolventului sunt etape în cadrul elaborării curriculumului național în acord cu prevederile Legii învățământului preuniversitar nr. 198/2023. 

Profilul absolventului a fost elaborat de specialiști și cercetători din cadrul Centrului Național de Politici și Evaluare în Educație - Serviciul Dezvoltare Curriculum și Unitatea de Cercetare în Educație, instituție aflată în subordinea Ministerului Educației, alături de alți experți în domeniu, reprezentanți ai mediului preuniversitar și universitar, precum și ai societății civile și este în acord cu prevederile Legii învățământului preuniversitar nr. 198/2023 și cu alte documente europene și ale OCDE.

În cadrul procesului de consultare publică este prevăzută o dezbatere care va avea loc vineri, 20 octombrie. Evenimentul va reuni reprezentanți ai Ministerului Educației, ai mediului preuniversitar și universitar, ai federațiilor sindicale reprezentative, precum și ai societății civile. Presa va avea acces la eveniment în baza exprimării, în prealabil, a intenției de participare. Informații în acest sens vor fi comunicate ulterior.

BIROUL DE PRESĂ