Erasmus+

Text Size:

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%

Current Style: Standard

Accessibility

Apel de propuneri privind depunerea de proiecte pentru Inițiativa Universități Europene

În cadrul programului Erasmus+ a fost lansat (3 octombrie 2023) al cincilea apel la propuneri de proiecte pentru inițiativa Universități Europene.

Apelul de propuneri de proiecte beneficiază de un buget de 189,2 mil. euro și va finanța două teme distincte: 

Inițierea procedurii pentru adoptarea actelor delegate ale Comisiei Europene privind cadrele de monitorizare și evaluare ale programelor Erasmus+ și Corpul European de Solidaritate

Comisia Europeană a publicat actele delegate (AD) privind cadrele de monitorizare și evaluare ale programelor Erasmus+ și Corpul European de Solidaritate (CES).

Atât actele delegate, cât și documentele de lucru ale Comisiei Europene sunt disponibile astfel:

Inițiativele Jean Monnet pentru școli „Cunoașterea UE” (programul Erasmus+)

Inițiativele „Cunoașterea UE” reprezintă cea mai nouă acțiune Jean Monnet din cadrul programului Erasmus+. În acest cadru este promovată introducerea unei perspective a Uniunii Europene (UE) în cultura educațională a școlilor și a instituțiilor de educație și formare profesională (ISCED 1-4) cu scopul de a consolida identitatea europeană și cetățenia activă în rândul elevilor și a cadrelor didactice.

Erasmus+

Programul Uniunii Europene în domeniul educației, formării, tineret și sport pentru perioada 2021 - 2027

Bugetul programului Erasmus+ pentru 2021 - 2027 este de 26,2 miliarde de euro, aproape dublu în comparație cu suma alocată pentru perioada 2014 - 2020. Bugetul va fi completat cu aproximativ 2,2 miliarde de euro din instrumentele externe ale UE.

Etichete: 
Subscribe to RSS - Erasmus+