Ministerul Educației lansează apelul competitiv de proiecte pentru modernizarea infrastructurii universitare

Text Size:

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%

Current Style: Standard

Accessibility
Data publicării: 
28.07.2023

Ministerul Educației, în calitate de coordonator de reforme și investiții finanțate prin Planul Național de Reformă și Reziliență (PNRR), lansează apelul competitiv de proiecte Modernizarea infrastructurii universitare pentru un spațiu academic echitabil, care va fi finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență - Componenta C15: Educație.

 Prin Investiția 17: Asigurarea infrastructurii universitare, instituțiile de învățământ superior de stat pot obține granturi pentru modernizarea spațiilor de cazare, de cantină, de recreere și lectură din campusurile universitare.

Modernizarea constă în reabilitarea/renovarea spațiilor universitare menționate anterior, cu îndeplinirea cerințelor de îmbunătățire a eficienței energetice. Astfel, pe lângă cămine și cantine modernizate, studenții vor putea beneficia și de spații de lectură și petrecerea timpului liber modernizate, care să le asigure acces la servicii precum: săli de tip lounge/spații de socializare, terenuri/săli de sport, grădină/spațiu verde, săli de spectacole/evenimente dedicate studenților, săli de lectură, biblioteci, săli de studiu individual/colectiv, săli de sport/fitness și servicii de nutriție, bucătărie instructivă, piscină, zid de alpinism, spatii de relaxare amenajate cu biliard, darts, ping-pong etc.

De asemenea, prin prezentul apel, cel puțin 40% din numărul locurilor din cantine, din spațiile de recreere și din numărul locurilor de cazare modernizate vor fi rezervate pentru studenții din medii defavorizate.

Solicitanții eligibili prezentului apel de proiecte sunt toate tipurile de instituții de învățământ superior de stat acreditate.

Alocarea financiară totală a apelului de proiecte pentru modernizarea infrastructurii universitare este de 116.712.500 de euro. În cadrul acestui apel, un proiect nu poate depăși suma maximă de 4.000.000 de euro.

În cadrul prezentului apel, proiectele se depun exclusiv online, prin platforma electronică dedicată PNRRîn perioada 27.07.2023 - 20.09.2023.

Potențialii beneficiari ai apelului pot adresa întrebări legate de depunerea cererilor de finanțare la adresa de e-mail infrauniv@edu.gov.ro.

De asemenea, în funcție de calendarul de desfășurare, informații suplimentare vor fi publicate în secțiunea dedicată acestui apel.