Întâlnire între ministrul Ecaterina Andronescu și ambasadorul SUA în România, Excelența Sa Hans Klemm

Text Size:

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%

Current Style: Standard

Accessibility
Versiune tiparSend by email
Data publicării: 
Joi, 7 Martie, 2019

Ministrul Educației Naționale, Ecaterina Andronescu, s-a întâlnit joi, 7 martie, cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Excelența Sa Hans Klemm. La întrevedere a participat și Merry Miller, consilier pentru presă și cultură în cadrul Ambasadei SUA la București.

Cu acest prilej, ministrul Ecaterina Andronescu a reafirmat importanța componentei Educație în cadrul parteneriatului între România și Statele Unite ale Americii, subliniind potențialul deosebit al acesteia în cooperarea bilaterală. De asemenea, a fost exprimat sprijinul Ministerului Educației Naționale pentru inițiativele și programele educaționale derulate de Ambasada Statelor Unite ale Americii. Între acestea se numără programele de burse Future Leaders Education Exchange - FLEX și Education USA Academy.

Alte teme de discuție au vizat consolidarea relațiilor dintre universitățile dintre România și Statele Unite ale Americii, precum și dezvoltarea Programului Fulbright SUA-România, cu accent pe cooperare și creșterea oportunităților în domeniul educației. În acest sens, este necesară adaptarea permanentă a programului Fulbright la nevoile specifice ale ambelor părți, astfel încât cetățenii și societățile noastre să poată beneficia mai mult de acesta.

BIROUL DE COMUNICARE