Întâlnirea ministrului Liviu Marian Pop cu reprezentanții Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți

Text Size:

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%

Current Style: Standard

Accessibility
Data publicării: 
28.09.2017

Ministrul Educației Naționale, Liviu Marian Pop, s-a întâlnit joi, 28 septembrie, cu reprezentanții Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți - Învățământ Preuniversitar (FNAP - IP).

În cadrul acestei întâlniri, desfășurată la sediul Ministerului Educației Naționale, au fost abordate o serie de subiecte de actualitate, între care proiectul Codului de etică pentru învățământul preuniversitar, integrarea copiilor cu cerințe educaționale speciale (CES) în învățământul de masă si formarea cadrelor didactice în materie de abordare incluzivă a actului didactic. În acest context, reprezentanții FNAP - IP au solicitat ministrului Educației creșterea numărului de profesori de sprijin, consilieri și logopezi.

De asemenea, reprezentanții FNAP - IP au cerut adoptarea unor măsuri legislative care să asigure trecerea de la un sistem bazat pe evaluări externe la un sistem bazat pe învățământ formativ. În același context, s-a reiterat respectarea prevederilor legii educației privind alocarea a 6% din PIB pentru bugetul învățământului.

Propunerile și temele discutate cu Federația Națională a Asociațiilor de Părinți vor face obiectul analizei în consultările publice pe care MEN le va iniția în perioada imediat următoare.