Anunț: Dezbateri publice - în format online - organizate de Ministerul Educației pe tema proiectelor de legi ale educației

Text Size:

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%

Current Style: Standard

Accessibility
Data publicării: 
22.08.2022

Așa cum a fost anunțat miercuri, 17 august, în programul dezbaterilor celor două proiecte: Legea învățământului preuniversitar și Legea învățământului superior, în baza prevederilor Legii nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, Ministerul Educației organizează marți, 23 august 2022 (orele 12:00 - 16:00) și miercuri, 24 august 2022 (orele 12:00 - 16:00), în sistem de videoconferință, dezbaterea publică având ca temă cele două proiecte, astfel:

  • 23 august 2022: Legea învățământului preuniversitar

  • 24 august 2022: Legea învățământului superior

Proiectele de acte normative supuse dezabaterii publice pot fi consultate aici.

La dezbaterea publică sunt invitați să participe, în sistem online, toti cei interesați: persoane fizice și juridice, organizații ale societății civile, societăți comerciale, reprezentanți ai instituțiilor publice interesate, reprezentanți ai presei etc., în limita a 1.000 de persoane, numărul maxim admis de platforma electronică.    

Înscrierea se va realiza în sistem electronic printr-un mesaj trimis la adresa de e-mail consultare.legieducatie@edu.gov.ro, până la data de 23 august, ora 11:00.

Înscrierea va conține: numele și prenumele participantului/reprezentantului legal, după caz, organizația pe care o reprezintă, datele de contact, numărul de telefon, adresa de e-mail la care se va transmite link-ul pentru logare, precum și confirmarea participării la dezbatere.

Persoanele interesate să-și prezinte verbal propunerea în cadrul dezbaterii publice sunt rugate să se înscrie la adresa de e-mail anterior menționată și vor avea la dispoziție 3 minute pentru prezentare.

În situația în care propunerile formulate sunt semnificative, timpul dedicat susținerii acestora poate fi prelungit, o singură dată, cu încă 3 minute, de persoana care coordonează desfășurarea dezbaterii publice.

Propunerile se vor face în scris, în format electronic (word), cu specificarea secțiunilor, capitolelor, articolelor din proiectul de act normativ la care se face referire, prin formular și se vor transmite la adresa de mail menționată anterior, adresă dedicată dezbaterii, până la data de 24 august ora 20:00.

Luarea cuvântului de către participantul/reprezentantul legal se va realiza în ordinea înscrierii pentru participarea la dezbaterea publică.