[Consultare publică] Regulamentul selecției naționale de bune practici în educație „Creatori de Educație”

Text Size:

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%

Current Style: Standard

Accessibility
Data publicării: 
20.02.2020

Nouă variantă a Regulamentului selecției naționale de bune practici în educație „Creatori de Educație”, rezultată în urma integrării propunerilor de îmbunătățire primite în perioada 21 ianuarie - 3 februarie 2020 din partea persoanelor interesate (cadre didactice, reprezentanți ai sindicatelor, părinți și elevi, reprezentanți ai societății civile etc.), este supusă acum consultării publice. 

Selecția națională de bune practici în educație „Creatori de Educație” este organizată în cadrul proiectului „Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți” - CRED, cod SMIS 2014+:11832).și are rolul de a informa părțile interesate, din sistemul educațional și din afara acestuia, cu privire la experiențele de succes ale cadrelor didactice din învățământul primar și gimnazial în aplicarea noului curriculum, a planurilor-cadru și a programelor școlare. Este singura competiție dedicată exclusiv cadrelor didactice care folosesc metode și strategii didactice interactive/inovatoare, care aplică în mod creativ programele școlare la nivel primar/gimnazial, care generează schimbare/progres școlar la nivelul claselor de elevi cu care lucrează și care își adaptează în mod inventiv demersul didactic la nevoile și interesele elevilor.

În anul 2019 a fost organizată prima ediție a selecției naționale „Creatori de Educație”. Pe site-ul special creat, creatorideeducatie.ro, au fost înregistrate peste 1.200 de propuneri de modele de bune practici din educație, dintre acestea fiind validate 284 de înscrieri. În urma evaluării propunerilor validate, au fost desemnați 50 de Creatori de Educație. În perioada 4-5 decembrie 2019, s-a desfășurat prima ediție a Conferinței Naționale „Creatori de Educație”, în cadrul evenimentului având loc gala de premiere a câștigătorilor selecției naționale „Creatori de Educație” - ediția 2019.

Vă invităm, așadar, să consultați noua variantă a Regulamentului selecției naționale de bune practici în învățământul primar și gimnazial românesc „Creatori de Educație”, disponibilă atașat, și să ne transmiteți până la data de 3 martie 2020, pe adresa de e-mail contact@educred.rosugestiile și propunerile dumneavoastră de optimizare.

Vă mulțumim!

------------------------------------------

„Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți” - CRED (cod SMIS 2014+:118327) este un proiect cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020,  iar Ministerul Educației și Cercetării este beneficiarul proiectului.