Educație rutieră

Text Size:

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%

Current Style: Standard

Accessibility

Această secțiune a fost realizată conform prevederilor Strategiei Naționale privind Siguranța Rutieră pentru perioada 2022 - 2030 și ale planului de acțiuni aferent. Strategia a fost adoptată prin Hotărârea de Guvern nr. 682/2022 și este un document de politici publice ce stabilește cadrul și planificarea implementării obiectivelor și planurilor de acțiune în domeniul siguranței rutiere, definite ca atare în acord cu normele și liniile directoare ale noilor politici ale Uniunii Europene (UE).

Siguranța rutieră este o responsabilitate comună, care necesită acțiuni concrete și coordonate.

Indiferent de calitatea noastră de pieton, pasager sau conducător de vehicul, toți avem datoria de a cunoaște regulile de circulație și de a respecta ceilalți participanți la trafic. În aceste condiții este firesc să ne asigurăm că persoanele cele mai importante din societatea noastră, copiii, sunt cele care beneficiază de sprijinul nostru pentru a deveni pietoni, pasageri sau conducători responsabili, care cunosc și respectă regulile de circulație.

În acest sens, vă punem la dispoziție următoarele ghiduri:

Alte resurse:

Invitație contribuții ONG

În continuarea eforturilor de creștere a gradului de siguranță rutieră a elevilor, Ministerul Educației invită organizațiile neguvernamentale cu activitate relevantă în domeniu, companiile private și alte entități să ofere cadrelor didactice, părinților și elevilor resurse educaționale cu caracter deschis pentru prevenirea și reducerea accidentelor rutiere.

Organizațiile interesate sunt invitate să trimită la adresa de e-mail catalina.chendea@edu.gov.ro, următoarele informații privind resursele propuse:

  • tipul (ex. ghid);

  • titlul;

  • autorii și numele organizației;

  • o descriere succintă a materialului (max. o pagină);

  • dovada faptului că materialele reprezintă resurse educaționale deschise (pot fi folosite, adaptate și redistribuite liber, fără constrângeri, legate de drepturile de autor);

  • adresa web la care este disponibil materialul.

Toate resursele propuse vor fi verificate de Ministerul Educației din punct de vedere al originalității (antiplagiat) și al relevanței pentru îndeplinirea obiectivelor asumate prin Strategia națională privind siguranța rutieră pentru perioada 2022 - 2030 (adoptată prin Hotărârea Guvernului nr. 682/2022).

Resursele propuse de organizații sau instituții vor fi diseminate de Ministerul Educației prin publicarea linkului către materialele respective în această secțiune.

Vă mulțumim!

Echipa Ministerului Educației

 

Data publicării: 
Vineri, 17 Mai, 2024