Informare privind gradul de ocupare a paturilor din spitale destinate pacienților Covid*

Text Size:

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%

Current Style: Standard

Accessibility
Data publicării: 
19.01.2022

Conform informațiilor oficiale furnizate de Ministerul Sănătății, marți, 18 ianuarie, erau spitalizați 337 de copii din totalul de 3.896 de persoane internate cu afecțiuni Covid, adică 8,6% din totalul pacienților Covid internați. Miercuri, 19 ianuarie, ponderea copiilor internați cu afecțiuni Covid este practic aceeași: 8,6%.

Precizăm că ponderea copiilor din totalul populației României este de 17,6%.

În concluzie, ponderea copiilor internați se situează la mai puțin de jumătate în raport cu media națională.

Tot astăzi, 19 ianuarie, gradul de ocupare a paturilor destinate pacienților Covid variază între 4% (județul Mehedinți), 7% (Brăila, Covasna și Gorj), respectiv 39% (Suceava). Regiunea București-Ilfov se menține la un grad de ocupare a paturilor destinate pacienților Covid de 16%. 

***

* Reamintim că acest indicator (gradul de ocupare a paturilor destinate pacienților Covid) reprezintă, începând din data de 17 ianuarie 2022, noul criteriu privind desfășurarea cursurilor cu prezență fizică în unitățile de învățământ preuniversitar/conexe. Mai exact, în toate județele în care rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2 este cel mult 75%, cursurile școlare se organizează cu prezență fizică. 

Etichetă :