Ministrul Educației Naționale, Valentin Popa, a vizitat în data de 6 august, mai multe școli afectate de inundații

Text Size:

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%

Current Style: Standard

Accessibility
Versiune tiparSend by email
Data publicării: 
07 Aug 2018

Ministrul Educației Naționale a avut întâlniri cu reprezentanți ai autorităților locale în vederea identificării unor soluții concrete pentru aceste școli, dar și în cazul altor instituții de învățământ preuniversitar afectate de inundații.

Prima școală vizitată a fost Școala Gimnazială din satul Băcel, județul Covasna, aflată într-o stare avansată de degradare, atât în ceea ce privește construcția propriu-zisă, cât și mobilierul din sălile de clasă.

În Lunca Mărcușului, județul Covasna, ministrul Valentin Popa a vizitat școala primară din localitate. Aceasta a fost puternic afectată de inundații, aici fiind necesare intervenții la nivelul construcției, precum și dotarea cu mobilier nou, cel actual fiind deteriorat. De menționat că unitatea de învățământ este inclusă într-un proiect de reabilitare în cadrul Planului Național de Dezvoltare Locală (PNDL) II, urmând să fie demarate lucrările. 

În județul Galați, ministrul Valentin Popa a vizitat Școala Gimnazială nr. 1 din comuna Bălășești, unde este nevoie de reabilitarea acoperișului. Primăria va realiza un deviz estimativ în vederea efectuării lucrărilor. În toate cele trei cazuri, se analizează cele mai potrivite surse de finanțare pentru reparațiile necesare. 

În Galați, a fost analizată și situația unităților de învățământ din județ cu grupuri sanitare în curte. S-a discutat concret asupra modalităților prin care această stare de fapt poate fi eliminată, respectiv prin includerea școlilor respective în PNDL sau într-un program național de reabilitare a unităților de învățământ preuniversitar care nu fac parte din proiecte finanțate prin PNDL, POR sau alte programe naționale.

BIROUL DE COMUNICARE