Participarea conducerii MEN la Reuniunea Consiliului Național al Rectorilor / Brașov (25 - 28 octombrie 2018)

Text Size:

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%

Current Style: Standard

Accessibility
Versiune tiparSend by email
Data publicării: 
Duminică, 28 Octombrie, 2018

În perioada 25 - 28 octombrie 2018, se desfășoară reuniunea Consiliului Național al Rectorilor, eveniment care a marcat și aniversarea a 70 de ani de existență a Universității „Transilvania” din Brașov. Din partea Ministerului Educației Naționale au participat secretarii de stat Gigel Paraschiv și Ioan-Ștefan Groza.

La împlinirea a șapte decenii de învățământ universitar brașovean, doamna Rovana Plumb, ministru interimar al Educației Naționale, a transmis un mesaj prin care și-a exprimat aprecierea față de numeroasele generații de cadre didactice și absolvenți care au promovat valori esențiale precum etica academică și profesionalismul. Totodată, a felicitat conducerea universității, asigurând-o de sprijinul echipei de experți ai instituției, în pregătirea noilor generații de specialiști de care societatea românească are nevoie.

Cu acest prilej, reprezentanții MEN și-au manifestat încrederea că Universitatea „Transilvania” din Brașov, prin viziunea sa modernă și infrastructura sa performantă, va continua să ducă la îndeplinire misiunea de a genera și a transfera cunoștințe către societate, contribuind astfel la dezvoltarea unui învățământ românesc competitiv la nivel european și nu numai.

Cei doi secretari de stat din cadrul MEN au fost prezenți vineri, 26 octombrie, la întâlnirile bilaterale ale rectorilor din România, China și Turkmenistan, iar sâmbătă, 27 octombrie, au participat la lucrările CNR.

Subiectele dezbătute în cadrul grupurilor de lucru au vizat participarea universităților românești la Rețelele de universități transnaționale, metodologia de concurs/de promovare a cadrelor didactice, evaluarea școlilor doctorale, participarea universităților românești la acțiunile dedicate Centenarului.

BIROUL DE COMUNICARE