Videoconferința ministrului Educației Naționale, Liviu Marian Pop, cu inspectorii școlari generali

Text Size:

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%

Current Style: Standard

Accessibility
Versiune tiparSend by email
Data publicării: 
Marţi, 4 Iulie, 2017

Ministrul Educației Naționale, Liviu Marian Pop, a susținut marți, 4 iulie, o videoconferință cu inspectorii școlari generali privind chestiuni de etapă în sistemul de învățământ preuniversitar. Au participat, de asemenea, secretarul de stat pentru învățământ preuniversitar, Oana Ariana Bucur, și noul secretar de stat pentru învățământ în limbile minorităților, Irina Elisabeta Kovács.

În cadrul videoconferinței, ministrul Liviu Marian Pop a anunțat că își propune eficientizarea procesului de evaluare în sistemul de învățământ preuniversitar, în acest sens urmând a fi organizate întâlniri cu parteneri ai Ministerului Educației Naționale (MEN). „Ne dorim o formulă de evaluare modernă, care să includă soluții tehnologice la zi și care să nu mai genereze suprasolicitare și disfuncționalități”, a declarat ministrul Educației.

În același timp, cei prezenți au fost informați despre finalizarea evaluării proiectelor de manuale pentru clasa a V-a, licitația organizată de Ministerul Educației prin Centrul Național de Evaluare și Examinare fiind în acest moment în grafic. „Există toate premisele pentru ca elevii claselor a V-a să aibă manualele pe bănci la începutul anului școlar și le mulțumesc tuutror celor care s-au implicat în acest proces”, a mai declarat ministrul Liviu Marian Pop. În paralel cu această procedură, sunt avute în vedere revizuirea/actualizarea programelor școlare pentru învățământul primar și elaborarea programelor școlare pentru ciclul liceal.

Alte teme de actualitate au vizat salarizarea personalului didactic, organizarea concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar, respectiv a unei noi sesiuni de selecție pentru Corpul Național de Experți. Precizăm în context că MEN a publicat luni, 3 iulie, modelele de itemi exemplificativi de verificare pentru pregătirea probei scrise din cadrul sesiunii iunie-august 2017 a concursului pentru directori.

 

BIROUL DE COMUNICARE