Centrul Național de Recunoaștere și Echivalare a Diplomelor, prezent la conferința DEQAR CONNECT

Text Size:

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%

Current Style: Standard

Accessibility
Data publicării: 
07.12.2021

Reprezentanții Centrului Național de Recunoaștere și Echivalare a Diplomelor (CNRED) au participat, în perioada 6 - 7 decembrie a.c., la conferința DEQAR CONNECT - „From Data to Policy - Linking Quality Assurance and Recognition”.

Pe durata celor două zile alocate conferinței au fost discutate diverse teme de interes pentru învățământul superior: stadiul actual al bazelor de date existente în învățământul superior, crearea interoperabilității între acestea, respectiv integrarea platformei DEQAR în fluxurile de lucru din procesul de recunoaștere al studiilor/diplomelor și fuziune a datelor DEQAR pentru elaborarea politicilor la nivel național și european.

Evenimentul a reunit reprezentanți ai ministerelor educației, centrelor din rețeaua ENIC-NARIC, ai agențiilor de asigurare a calității și experți în politici educaționale din Spațiul European al educației.

*

Ministerul Educației, prin Centrul Național de Recunoaștere și Echivalare a Diplomelor (CNRED), este partener în proiectul european Enhancing the Coverage and Connectivity of QA in the EHEA through DEQAR (DEQAR CONNECT), finanțat prin programul Erasmus+ și coordonat de Registrul European de Asigurare a Calității pentru Învățământul Superior (EQAR). Acest proiect vizează activitățile derulate atât în cadrul Centrelor naționale de recunoaștere din rețeaua ENIC/NARIC, cât și la nivelul Agențiilor de Asigurare a Calității în Învățământul Superior.

Prin acest proiect, în cadrul căruia Ministerul Educației este partener, se urmărește extinderea implicării agențiilor de asigurare a calității în învățământul superior din Spațiul European al Învățământului Superior în procesul educațional, dar și îmbunătățirea calității și conectivității prin identificarea de noi oportunități de utilizare a datelor digitale și implementarea datelor DEQAR direct în fluxul procesului de recunoașterea studiilor/ diplomelor, respectiv a acreditării digitale.