Informare privind desfășurarea probelor scrise din cadrul simulării Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a (an școlar 2023 - 2024)

Text Size:

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%

Current Style: Standard

Accessibility
Versiune tiparSend by email
Data publicării: 
Luni, 5 Februarie, 2024

[UPDATE // 07.02.2024] Informare privind desfășurarea probei de Limba și literatura maternă din cadrul simulării Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a

Dată desfășurare probă: 7 februarie

Prezenți: 9.481 de elevi (rată participare: 92,2%)

Absenți: 866 de elevi

Eliminați: 0

Rezultatele vor fi comunicate individual în data de 23 februarie.

***

[UPDATE // 06.02.2024] Informare privind desfășurarea probei de Matematică din cadrul simulării Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a

La proba de Matematică, desfășurată marți, 6 februarie, în cadrul simulării EN VIII 2024, au participat, potrivit informațiilor furnizate de inspectoratele școlare județene (ora de referință: 14:00), peste 163.600 de elevi din totalul celor 176.266 de elevi înscriși în clasa a VIII-a la începutul anului școlar curent. Rată de prezență: 92,87%.

În urma unor tentative de fraudă au fost eliminați 10 elevi. 

Simularea EN VIII din acest an școlar se încheie miercuri, 7 februarie, cu proba scrisă la Limba și literatura maternă.

Platforma destinată evaluării digitalizate a funcționat conform standardelor tehnice pe toată durata derulării procesului de încărcare a lucrărilor. 

***

[05.02.2024]

Simularea examenelor programate la finalul ciclurilor gimnazial și liceal în anul școlar 2023 - 2024, organizată la nivel național de Ministerul Educaţiei, a început astăzi, 5 februarie, cu proba scrisă la Limba şi literatura română din cadrul Evaluării Naționale a absolvenților de clasa a VIII-a (EN VIII).

Potrivit informațiilor furnizate de inspectoratele școlare județene, rata de prezență (ora de referință a datelor: 14:00) a fost de 93,4%: peste 164.600 de elevi prezenți din numărul celor înscriși în clasa a VIII-a la începutul anului școlar curent (176.266 de elevi). Au fost eliminați 6 elevi ca urmare a unor tentative de fraudă.

Platforma destinată evaluării digitalizate a funcționat în parametri optimi pe întreaga durată a procesului de încărcare a lucrărilor, cu excepția unui scurt interval (aproximativ 20 de minute), însă fără a se înregistra blocaje.

Simularea EN VIII continuă marți, 6 februarie, cu proba scrisă la Matematică, și se încheie miercuri, 7 februarie, cu proba scrisă la Limba și literatura maternă.

Subiectele sunt elaborate pe baza conţinuturilor/competenţelor asociate acestora, conform programelor pentru simulare aprobate de Ministerul Educației. Subiectele și baremele se publică în fiecare zi de examen, la ora 15:00, aici.

Rezultatele vor fi comunicate individual în data de 23 februarie și vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții cu elevii, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situații în parte, scopul fiind îmbunătățirea performanțelor școlare.

Notele obținute nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului/a părintelui, acestea pot fi trecute în catalog.

Obiectivele urmărite prin organizarea simulărilor sunt familiarizarea elevilor cu rigorile unei examen real și optimizarea rezultatelor obţinute de către elevi la finalul studiilor gimaziale.

Alte informații utile sunt publicate în ghidul disponibil aici.

BIROUL DE PRESĂ