O nouă interfață web - intuitivă și ușor de utilizat, lansată de Centrul Național de Recunoaștere și Echivalare a Diplomelor

Text Size:

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%

Current Style: Standard

Accessibility
Data publicării: 
21.11.2023

Cu un design user-friendly și intuitiv, Centrul Național de Recunoaștere și Echivalare a Diplomelor (CNRED) lansează astăzi, 21 noiembrie, noua interfață web pentru serviciile oferite, în limbile română, engleză și franceză: recunoașterea diplomelor obținute în străinătate sau eliberarea unor documente specifice pentru facilitarea recunoașterii în străinătate a diplomelor obținute în România.

Această nouă inițiativă a CNRED integrează demersurile anterioare de digitalizare într-o nouă platformă multisite, care permite, prin implementarea unor tehnologii moderne, accesarea unui conținut adaptat pentru diverse dispozitive mobile.

Astfel, începând cu anul 2020, CNRED a pus la dispoziția tuturor celor interesați, prin Punctul de contact unic electronic, recunoașterea online a diplomelor de studii obținute în străinătate și autentificarea online a diplomelor de studii superioare pentru cei care pleacă în străinătate. Orice persoană interesată poate accesa platforma e-guvernare pentru obținerea online a atestatului de recunoaștere a studiilor.

Prin implementarea codului QR pe documentele de recunoaștere emise de CNRED se accesează modulul Verificare stadiu dosar de pe site-ul CNRED, unde se poate verifica/confirma autenticitatea atestatului emis de CNRED. Modulul Verificare stadiu dosar poate fi utilizat și pentru a afla etapa în care se află solicitarea de recunoaștere adresată CNRED.

Totodată, dezvoltarea platformei web CNRED.DEQAR.link de către CNRED, în calitate de Centru ENIC-NARIC, face să fie puse la dispoziția publicului informații relevante despre instituțiile de învățământ superior și programele de studii acreditate din peste 80 de țări.

Recunoașterea online a studiilor efectuate în străinătate  - un serviciu public transparent și accesibil pentru cetățenii români și străini!

Etichetă :